

Wellington Airport Conference Centre

	8.15am	REGISTRATION AND COFFEE	
	9.00am	Welcome and Housekeeping	5 min
		SESSION ONE	
ltem 1	9.05am	<b>Meet the New Co-Chairs</b> Mayor Don Cameron , Mayor Ruapehu District Council Jim Harland, Regional Director Southern, NZ Transport Agency	15 min
ltem 2	9.20am	<b>Keynote Speaker</b> <i>Harry Wilson, National Road Safety Director</i> The Transport Agency's organisational improvement programme and development of a Safety Centre of Excellence will lift performance and ensure the Agency is ready work closely with its partners to meet the safety challenges that are ahead.	- 25 min
ltem 3	9.45am	AGM Jim Harland - Co-Chair RCA Forum Executive	25 min
ltem 4	10.10am	<b>Findings and Outcomes of The NZ-Wide Aggregates Group</b> <i>Dr Doug Wilson, The NZ-Wide Aggregates Group</i> A MBIE funded research programme to better utilise aggregates as non-renewable mineral resources by reducing transport costs, using marginal aggregates with treatments where needed, reducing costs, improving road safety outcomes and the performance of pavements, and reducing wastage.	20 min
	10.30	Morning Tea	30 min
		SESSION TWO	
ltem 5	11.00am	Safer Journeys- The challenge of reducing death and serious injury Kaye Clarke – Road Safety Programme Director We are all aware that the road toll is rising after a period of tracking towards 2020 targets. We have subscribed to the safe system approach and despite all our efforts we are now tracking the wrong way. What's going on?	25 min
ltem 6	11.25am	<ul> <li>DOC's Roads - managing roads throughout the remotest parts of the country</li> <li>Brian Dobble, Department of Conservation</li> <li>DOC manages an extensive network of primarily gravel roads that access key tourism destinations or provide a recreation opportunity for 4-wheel drive enthusiasts. What do these roads look like, who are the customers, what are the challenges in managing this network and what is DOC doing to fulfil its responsibilities as a road controlling authority?</li> </ul>	20 min

ltem 7	11.45am	<b>Managing Unformed Legal Roads</b> Eric Pyle, Chief Executive and Ric Cullinane, Operations Manager - Walking Access Commission	25 min
		The Commission and its mapping system, and collaborative approaches to managing the conflicting interests in unformed legal roads: case studies, management tools, legal aspects, and the value of local recreational opportunities relating to ULR.	
ltem 8	12.10pm	Open Floor Discussion	-
	12.25	Lunch	1 Hour
		SESSION THREE	
ltem 10	1.30pm	<b>Keynote Speaker</b> Fergus Gammie, Chief Executive, NZ Transport Agency	20 min
ltem 11	1.50pm	<b>"Regional Council is electrifying its vehicle fleet"</b> <i>Sigurd Magnusson, Greater Wellington Regional Council</i> Lessons and issues GWRC have had, so that everyone is all the wiser.	20 min
ltem 12	2.10 pm	NZ Transport Agency Procurement Policy Improvement Policy Improvement Bernie Cuttance AMPs are being refreshed; procurement strategies should also be reviewed. A sound programme-wide long-term procurement strategy	20 min
		remains important; the REG Road Maintenance Procurement: Delivery Model Guidelines will help.	-
ltem 13	2.30pm	RIMS - A Time for Change - Gordon Hart	20 min
ltem 14	2.50pm	Young Engineers Presentation - Initial Learnings from an Alliance Model Chris Chapman, Network Manager, Tararua Alliance Some insights from initial learnings of the Alliance contract model, including some of the benefits and risks.	15 min
ltem 15	3.05pm	5 <sup>th</sup> International SaferRoads Conference 2017 Mark Owen, NZ Transport Agency	5 min
ltem 16	3.10pm	REG update - ONRC Performance Measures Julie Muir, Road Efficiency Group Using these measures to benchmark your network performance against your peers.	- 15 min
	3.25pm	Final remarks from the co-chairs	5 min
	3.30	Drinks and refreshments	